У оквиру наставка прошлогодишњег уређења главне градске саобраћајнице, када су дуж улице Моше Пијаде постављене нове бехатон коцке прилагођене слепим и слабовидим особама, ових дана увелико трају радови на уклањању старих коцки како би се нове бехатон плоче поставиле и у самом центру града, односно на потезу од укрштања улице Бошко Буха и Моше Пијаде до укрштања са болничком улицом.

Према речима директора ЈКП за стамбене услуге, за уређење поменутих тротоара издвојено је око 20 милиона динара, а циљ овог уређења јесте да сам центар града са већ уређеном главном улицом буде јединствена целина, а да тротоари коју су у лошем стању буду санирани и добију потпуно нови изглед. Старе бехатон коцке биће сачуване за поплочавање неких других тротоара и платоа у граду, а осим поменутих, биће уређени и тротоари који се уливају у улицу Моше Пијаде.

Након асфалтирања и проширења улице за потребе аутобуског стајалишта и уређења острва и зелене површине, по завршетку уређења тротоара и постављања нових бехатон коцки, сам центар града биће прави пример једног модерног града.