Након пола века, мештани села Бучје добили су здраву пијаћу воду. Завршена је прва фаза изградње водоводне мрезе у дужини од 5,5 километара чиме је 90 домаћинстава добило воду. Вредност инвестиције је 15 милона динара а средства су обезбеђена из локалног буџета.

Тим поводом, градоначелник Бора Александар Миликић са својим сарадницима, обишао је радове и том приликом истакао да је задатак локалне самоуправе да системски решава проблеме и уједно подиже квалитет живота мештана, како у селу, тако и у граду.

Након завршене прве фазе, улазимо у изградњу друге фазе водовода како би покрили још кућа здравом пијаћом водом. Сада разговарамо већ и о уређењу и завршетку пута до врха планине Стол. Идеја је да се већ наредне године пут заврши у потпуности, а наши мештани Бучја, који су углавном власници земљишта на Столу, отпочну са развојем туристичких потенцијала овог бисера источне Србије. Очекује нас изградња великог ветропарка од 450 мегавата”, истиче Миликић.

Отварање пумпне станице и водовода у селу Бучје од историјског је значаја, како за мештане села, тако и за ЈКП „Водовод“ које ће добити више од 100 потрошача, истакао је Горан Павић, директор ЈКП „Водовод“.

Самим тим ћемо одржавати мрежу, имаћемо приходе, а биће задовољни и мештани села Бучје јер су у летњем периоду остајали без воде, па су се снабдевали цистернама из града. Друга фаза подразумева изградњу резервоара и покривање целог села водом”, објашњава Павић.

Водоснабдевање у селу Бучје је, каже заменик председника Савета месне заједнице Бучје, Славиша Костандиновић, више од пола века било рак-рана за све мештане села.

Осећам велико задовољство што смо данас званично прикључени на сеоски водовод са Сурдупа. Захваљујући Градској управи, на челу са градоначелником Миликићем, који су се заузели и били истрајни у решавању овог проблема, коначно је за Бучјанце сан остварен, већина нас је добила здраву пијаћу воду”, истиће Костандиновић.

Мештанин села Бучје Миодраг Илић истакао је да је водоснабдевање био велики проблем у селу на чије се решење чекало деценијама.