Након Брестовца, мобилна амбуланта за стерилизацију и вакцинацију паса и мачака ће од среде вршити пописивање, чиповање и вакцинисање власничких паса на територији месне заједнице Брестовачка бања, Борског језера и викенд насеља у непосредној околини.

Задовољан досадашњим радом мобилне амбуланте, менаџер градске Зоохигијенске службе најавио је нову локацију на којој ће радити мобилна амбуланта и рекао да су преоритет пописивање паса на подручја која се граниче са територијом самог града.

Искористио бих прилику да обавестим грађане да се мобилна амбуланта за стерилизацију власничких паса од сутра налази у месној заједници Брестовачка бања, где су услуге за стерилизацију, вакцинисање и чиповање паса потпуно бесплатне. Између осталог, уз помоћ удружења “Борске шапе” појачаћемо ветеринарски тим амбуланте, а самим тим ће и учинак стерилизације на терену бити двоструко већи као и време проведено на једној локацији”, изјавио је Александар Гајић.

Због техничких проблема услед којих амбуланта није радила месец дана, завршетак пописивања паса на поменутом подручју очекује се до средине августа. Према Гајићевим речима, и хватачи паса из Зоохигијенске службе ће бити на терену сваког дана у времену од 06 до 08 часова како не би ометали туристе, док ће мобилна амбуланта радити као и до сада.

Мобилна амбуланта је почела са радом априла месеца, где је у селу Брестовац пописано 198 паса који су чиповани и вакцинисани, 90 њих је стерилизовано, а 17 предато у борско прихватилиште за псе.

Подсећања ради, покретна амбуланта је хируршка сала опремљена за интервенције, стерилизацију, кастрацију, вакцинисање и чиповање, где стерилизацију и кастрацију животиња плаћа ЕТН, док град Бор омогућава бесплатну вакцинацију и чиповање.