Под слоганом „Буди активан“ (#BeActive), и ове године, манифестацијом „Спортски изазов 2021.“  у нашем граду биће обележена Европска недеља спорта.

Трећу годину заредом, у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије и Министарством омладине и спорта, под покровитељством Делегације ЕУ у Србији, од 23. до 30. септембра у Бору ће бити организоване бројне спортске активности са циљем указивања на важност бављења физичком активношћу, као и едукације грађана о здравом начину живота. (ПРОГРАМ)

Свечано отварање манифестације биће у четвртак, 23.септембра на платоу Дома омладине Бор, након чега ће у програмском делу са професором физичке културе бити организована рекреација жена свих узраста.

У току недеље биће организован низ спортских догађаја као што су јавни тренинг одбојке, час рукомета, потом фитнес тренинзи, школски спортски час, као и јавни тренинг кошарке и час џудоа.

Припрема и реализација догађаја биће изведена у складу са мерама и препорукама Владе Републике Србије и кризног штаба када је у питању ширење епидемије корона вируса.