Град Бор ће овог месеца бити домаћин Регионалног такмичења „Спортске игре младих“ за источни регион које, уз подршку Владе РС, Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, организује Савез за школски спорт Србије.

Такмичења ће бити организована у шест спортова, а иста ће бити одржана 15. и 16. јуна у сали Спортског центра „Бобана Момчиловић Величковић“ у Бору, као и у сали Машинско- електротехничке школе.

Пријаве екипа и заинтересованих учесника трају до 8.јуна путем сајта Савеза за школски спорт Србије, као и попуњавањем ових образаца који је потребно послати на мејл адресу Савеза за школски спорт града Бора skolskisportbor@gmail.com.

Пропозиције такмичења, као и додатне информације о самом такмичењу могу се наћи на сајту Савеза за школски спорт Србије.

У Бору ће бити одржана такмичења у мушкој одбојци, рукомету, тенису, шаху и стоном тенису, док ће такмичење у одбојци на песку бити организовано у Великом Градишту.

Учесници у свим спортовима су деца узраста 2006. и млађи , док у такмичењима у стоном тенису могу учествовати и деца узраста  2009. и млађи, као и 2010. и млађи од тог узраста у такмичењу у шаху.

Победници регионалних такмичења пласираће се на државно првенство, а најуспешније екипе са државног на завршну манифестацију у Сплиту.