Одборници Скупштине града Бора усвојили су на данашњој седници свих двадесет предлога одлука колико их је било на дневном реду.

Између осталог, усвојени су програми пословања Јавно комуналних предузећа Топлана, Водовод, Боговина, Зоолошки врт и Бизнис инкубатор центра, као и одлуке о субвенцијама за та предузећа којима је предвиђено укупно 80 милиона динара за ову намену из градског буџета.

Прихваћена је и одлука усвајању пројекта јавно приватног партнерства за градски и приградски превоз у Бору, према којој би после јавног тендера, са одабраним превозником, био склопљен уговор на 15 година. Он би имао обавезу набавке нових аутобуса, уређења аутобуских стајалишта, и увођења нових линија, а из градског буџета би на годишњем нивоу за ту намену био намењен 221 милион динара.

Усвојена је и одлука о локалном акционом плану запошљавања, којом је за ту намену у градском буџету ове године предвиђено 18 милиона динара за три програма.

За директора борског Зоолошког врта, после истека мандата и завршеног конкурса, именован је Дарко Драгијевић, који је и до сада био на овој функцији.