На данас одржаном Градском већу, осмом по реду, већници су већином гласова усвојили 14 тачака, одлука и решења.

Већници су зелено светло дали на предлог планa реализације капиталних инвестиција за период од 2021 до 2023 године као и на план капиталних инвестиција за наредне две године.

Планом капиталних инвестиција за 2022. годину укупна средства су опредељена у износу од милијарду и 273 милиона динара, што је 33,82  одсто укупног буџета. За 2021. годину планиране су 34 инвестиције од којих је 16 израда пројектно техничке документације а 18 само извођење радова и набавка добара у укупном износу од 722 милиона. Од тога је извршено и релизовано шест инвестиција израде пројектно техничке документације и 11 инвестиција извођења радова“ истакла је Зорана Гајић, начелница Одељења за финансије и јавне набавке.

На дневном реду нашло се и пет амандмана која су поднели представници опозиције за наредну Скупштину града, а како је рекао помоћник градоначелника Бора, Гојко Џаковић, предложени амандмани  нису могли бити усвојени јер нису у складу са законом.

Између осталог, већином гласова усвојена је оставка в.д. директора Установе Спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић“, Ненада Петровића и предложен нови вршиоц дужности Бојана Длбокић Дубочанин. Промена је и у Центру за социјални рад, где је за вршиоца дужности предложена Јелена Ристић, док би садашњи директор Сашка Милошевић требала да преузме дужност Градског правобраниоца.

О свим предлозима одлучиваће се на наредној седници Скупштине града која је заказана за петак 1. јула.