Чланови Градског већа у Бору усвојили су на 63. седници свих 16 предлога одлука, колико  их је и било на дневном реду.

Поред предлога Програма контроле квалитета ваздуха на територији града Бора за 2020/21. годину, усвојен је и предлог Решења о образовању Мултидисциплинарног тима за борбу против дрога, као и закључак о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавног сектора у првој половини ове године. Према овом закључку, Јавно предузеће за стамбене услуге Бор, ЈКП „3. октобар“, јавно предузеће „Зоолошки врт“ и ДОО „Бизнис инкубатор центар“ пословали позитивно, док су три комунална предузећа – Топлана, Водовод и Боговина, пословали са губитком у овом периоду. Топлана је за шест месеци имала губитак од 154 милиона динара, Водовод 24,5 милиона, а Боговина нешто више од милион динара.

Како се чуло на седници Градског већа проблем дугова и губитака Топлане мора да буде решен системски, великим смањењем трошкова, што је могуће једино изградњом три нове мање топлане које ће бити пребачене на друге енергенте, заменом вреловода и повећањем енергетске ефикасности зграда. Пројекти за две топлане су готови, у току је разматрање пројекта за трећу, направљен је договор са КФВ немачком банком о замени шест километара вреловода, а са Европском банком за обнову и развој у завршној фази су разговори о повећању енергетске ефикасности зграда.

„До реализације ових планова, наредне две или три године године, губици у садашњој Топлани морају се смањити и успоставити одговорније пословање. Морамо да натерамо јавна предузећа да пружају боље услуге нашим суграђанима и да смање трошкове.“ – рекао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Ови предлози одлука наћи ће се пред одборницима Скупштине града на наредној седници.