Борски Золошки врт наставља са традицијом давања имена новим становницима зоо врта. Као и до сада, предлоге су давали најмлађи посетиоци. Кум новог станара је Иван Поповић а младунче јелена лопатара добило је име Баки.

Пре десетак дана позвали смо наше најмлађе суграђане да дају име принови јелена лопатара. Пристигло је 117 предлога које су малишани остављали приликом посете Зоолошком врту. Бебица је била баш мала и нисмо хтели да узнемиравамо ни њу, ни маму, па су деца остављала предлоге и за мушко и за женско име, али сада знамо да је у питању мушко лане”, каже Слађана Савић, пр Золошког врта у Бору.

Посећеност је велика, у наредном периоду активно ће се радити на проширењу појединих кавеза како би посетиоцима животиње биле још доступније.

Заиста смо задовољни посећеношћу. Време нам иде у прилог, нису велике врућине а у потпуно безбедном и удобном окружењу уз мноштво зеленила, леп провод у врту је загарантован. На дневном нивоу радним данима имамо и до 50 продатих карата, с обзиром на то да деца до 12 година не плаћају карту, вероватно је број посетилаца барем дупло већи”, додаје Савић.

Кум Иван Поповић и цела његова породица награђени су бесплатним уласком у Золошки врт до краја године.