Министар заштите животне средине Горан Триван посетио је данас Општину Бор и разговарао са председником општине Александром Миликићем и његовим сарадницима о стању екологије у борској општини. Главне теме разговора биле су поштовање еколошких стандарда приликом отварања новог рудника, досадашња улагања, као и ставови локалне самоуправе на тему заштите животне средине. 
Данас смо имали част и задовољство да министра известимо о стању и ситуацији у општини Бор, односно о томе шта је то што смо учинили, као и оно што смо припремили као активности буџетом за 2018.годину у циљу јачања екологије. Општина Бор је, захваљујући инвестицијама Владе РС као и РТБ Бор, постала еколошка средина и екологија је нешто о чему заиста са поносом причамо у последњих годину дана. Буџетом за 2018.годину издвојили смо средства за санацију градског колектора, као и за пројектно-техничку документацију за слив Борске реке. Врло озбиљно и врло одговорно ћемо приступити изради докумантације која се односи на екологију, као и подизању нивоа свести грађана о овој заиста важној области.“ истакао је председник општине Бор Александар Миликић.
Министар Триван је похвалио издвајања за екологију, али првенствено став локалне самоуправе и разумевање руководства према овој веома важној области.
Ми смо имали прилику да се упознамо протекле године на скупу који су Министарство државне управе и Министарство заштите животне средине заједнички организовали за све локалне самоуправе, на који се, нажалост, нису сви одазвали, али је Ваш председник са својим тимом људи био присутан. Председник општине је тада исказао пуну спремност и вољу да Општину Бор води на начин који је еколошки потпуно смислен и ево то се и десило. Једва сам чекао да видим буџет, који је у потпуности у складу са оним о чему смо тада разговарали. Преко 60-70 милиона определити у општини овог типа, која има око 50 хиљада становника, заиста је права ствар. Разуме се да тежимо да то буде много више, али за прву годину, то је више него довољно, будући да нам тек предстоје важни кораци. Инвестирати у израду пројектно техничке документације је заправо кључ у читавој причи, с’тога ја и те како подржавам ове напоре, а и министарство ће, осим што ће подржати, и помоћи. Говорећи о Бору, који је до јуче, када је у питању квалитет ваздуха, био црна тачка у земљи и Европи, имамо све разлоге да Бор искористимо као парадигму српске борбе за заштиту животне средине. Очигледно је да грађани то разумеју, а сада имамо и руководство општине које то разуме и које ће наставити да се бави овим важним темама.“ рекао је министар заштите животне средине Горан Триван.

Министар је, пре посете Општини, обишао и погон РТБ-а Бор и разговарао са менаџментом ове компаније.