Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић посетио је данас општину Бор по други пут у протеклих пар месеци. На пријему организованом у Општини заједно са председником општине Бор Александром Миликићем и његовим сарадницима разговарао је о могућностима за развој информационих технологија, предузетништва и иновација у Бору. Након разговора министар је обишао ИТ центар, једини у источној Србији и том приликом истакао да Бор има одличну платформу за разој иновација, са гигантом РТБ-ом, научно-технолошким Институтом и Техничким факултетом, који заједно чине спој науке и привреде.
Направили смо одличан план о томе шта треба да се уради до краја године у Бору и разговарали о томе где Влада Србије може да помогне у сегменту иновација и технолошког развоја. Иновациони потенцијал не само Бора, већ и целог региона је велики и морам да истакнем да овде постоји одличан ИТ центар, као основа за будући иновациони Старт-ап центар који ће бити ове године формиран у Бору уколико буде врло активна локална самоуправа. Председик и његов тим су обећали да ће дати свој максимум на том пољу, ми ћемо из Владе Републике Србије да финансирамо велики део тога и мислим да ће до почетка школске године Бор добити још један већи, квалитетнији, садржајнији иновациони центар, како би млади у Бору и околини и сви они који желе да се баве информационим технологијама, дигитализацијом, роботиком и новим технологијама имали простор у коме могу са једне стране да раде, а са друге стране да добију подршку и одговарајући садржај.“ рекао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.
Председник општине Бор Александар Миликић изразио је задовољство договореним и истакао спремност локалне самоуправе за све видове напретка и унапређења иновативног пословања и омладинског предузетништва.
Данас смо наставили разговоре о формирању технолошког, односно Старт-ап центра на територији општине Бор, а основ за све то је да у Бору постоје институције које се озбиљно баве младима и развојем предузетништва. Данас смо у ИТ центру видели да окупља велики број младих људи који су нам управо показали на који начин ми као општина Бор у сарадњи са њима треба да развијамо причу о Старт-ап центру.“ истакао је председник општине Бор Александар Миликић.