Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић посетио је општину Бор и са председником општине Бор Александром Миликићем обишао два домаћинства у Шарбановцу и Брестовцу, али и разговарао са заинтересованим пољопривредницима на трибинама које су организоване у Шарбановцу, Злоту и Брестовцу.
Министар је истакао да би, у складу са условима и подстицајима које држава издваја, борска општина требало да развоја сточарство и настави са дефинисаним улагањима у пољопривреду и развој задруга.
Пољопривреда није иста овде, у Војводини, западној Србији, то су све различити услови, а до сада је био потпуно идентичан начин субвенционисања. Ове године су се десиле две ствари које би, чини ми се, требало да промене правац у сточарству. Једно је да имамо ного више уматичених грла и много више људи који користе субвенције, а друго да смо отворили поједина тржишта која нам до сада нису била на располагању, пре свега мислим на Турску, у погледу извоза говеђег меса, на тај начин хоћемо да подстакнемо људе да се баве сточарством. Ове године је издвојено четири пута више новца за задруге него претходне, тако да заиста има смисла то што радите. Чуо сам да сте дали сагласност за формирање задруге, што је такође јако добро.“ рекао је министар пољопривреде Бранислав Недимовић.
Председник општине Бор Александар Миликић нагласио је да је прошле године утрошено трећина новца из буџета намењеног пољопривреди, те је предложио формирање Савета за развој пољопривреде.
Формирање Савета за развој пољопривреде заиста би нам значило у дефинисању подстицаја пољопривреди из локалног буџета.“ истакао је председник општине Бор Александар Миликић.