Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас општину Бор, по други пут у протеклих месец дана. Министар је са председником општине Александром Миликићем, његовим сарадницима и представницима РТБ-а Бор обишао основну школу „3.октобар“, којој је уручио нову опрему за фискултурну салу у склопу акције „Опрема за 100 фискултурних сала у Србији“ коју спроводи ово министарство.
Доста тога је пре 32 дана речено да ће се урадити у општини Бор, не само када је реч о спортској инфраструктури, већ и о омладинској политици. Имао сам прилику да обиђем завршетак радова, тј. могу рећи, „шминкање“ омладинског клуба, који је заиста био једна лоша слика омладинске политике Бора, а данас када сам отишао било ми је заиста пуно срце. Пре 30 дана смо били пред вратима јако лошег објекта где смо најавили његово реновирање, а данас, када одете, видите зграду која задовољава све потребе омладинског сектора и показује на који начин председник, његов тим, али и сви грађани гледају на омладинску политику. Најавили смо пре 30 дана да нам је главни циљ да у наредном периоду побољшамо услове младих на територији општине Бор, и то како млади проводе своје слободно време. Сређивање омладинског клуба је само једна у низу акција које смо најавили, и коју завршавамо, где показујемо да са речи прелазимо на дела и показујемо конкретне резултате. У циљу свега тога настављамо акцију донирања спортске опреме и реквизита у 15% фискултурних сала широм Србије. Жеља нам је да те сале добију нову опрему и реквизите, где ћемо у једном делу обновити изглед саме фискултурне сале, мотивисати професора физичког васпитања да има најквалитетнију и најмодернију спортску опрему, да побољшамо квалитет часа, а онда да децу мотивишемо да спорт буде њихов начин културе, васпитања и избор ка здравијој нацији.„рекао је министар Удовичић.
О планираним активностима у нашој општини, министар је најавио инвестиције у спољне базене, као и фискултурну салу у Злоту.
Најавили смо постављање расвете на спортским базенима, за шта чекамо мало боље временске услове да то завршимо, а у селу Злот ће се опремити фискултурна сала и тиме желимо да подстанемо младе људе да спорт буде њихов избор.„истакао је министар Удовичић. Председник општине Бор Александар Миликић нагласио је важност развоја спорта и омладинске политике.
Здраво друштво мора да се базира на спорту и показало се, ево и на примеру министра, да су сви спортисти велики људи. Интерес локалне самоуправе јесте да спорт водимо на високом нивоу, а инвестиција у спорт је инвестиција у будућност. Поред директне инвестиције у развој спорта, кроз финансирање и суфинасираје клубова у износу од 45 милиона динара, предвидели смо да школство подигнемо на виши ниво. Инвестираћемо и уредити све школе које су преостале да се среде у 2018.години, као и фискултурне сале и све објекте где се млади људи баве спортом. У 2018.години смо бацили акценат на сређивање отворених терена и безбедност деце, и то је заиста приоритет, јер свако дете које се данас нађе на терену је сутра потенцијални шампион, који ће представљати општину Бор као што то данас ради Бобана Величковић, али и сви они који су у елити и врху света и Србије.“ рекао је председник општине Александар Миликић.
РТБ Бор је донирао средства за уређење фискултурне сале ове школе.
Ми смо окречили салу и поставили мреже и то је само почетак једне лепе акције сређивања свих спортских сала у школама на територији наше општине. Позивам све да учествују у овој акцији, па да у наредном периоду урадимо и паркет у овој школи, а сигуран сам да ће ова деца, која израстају у здраве, младе и паметне људе, то знати да цене.„рекао је, том приликом, Небојша Виденовић, директор Рудника бакра Бор.