Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић приликом данашње посете Бору обишао је Дом за старе Вила Катарина који је, истакао је, један од бољих у Србији.

Настављајући обилазак установа социјалне заштите за смештај корисника на територији Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Дом за старе Вила Катарина у Бору.

„Овај дом је пример како би требало други домови да изгледају. Њима ће свакако доста бити лакше када будемо завршили анализу и будемо мењали Закон о социјалној заштити јер желимо да ниво квалитета услуга подигнемо, а мислим да они већ имају тај ниво услуга којем тежимо“, рекао је министар Зоран Ђорђевић.

Локална самоуправа, истакао је Александар Миликић, градоначелник Бора, протеклих година интензивно је радила на решавању проблема смештаја старијих, па је тако објекат у којем је смештен Дом за старе Вила Катарина у потпуности опремљен да пружи све погодности старијим суграђанима.

„Сложили смо се да смо у претходном периоду на један модеран начин успели да, уз помоћ Владе РС и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Дом за стара лица који је власништво града, ставимо у функцију и да он данас ради пуним капацитетом. Захваљујући Министарству за рад, у периоду пандемије који је за нама, сачували смо наше најстарије суграђане од последица вируса, што је резултат добре политике и правовремених одлука председника Вучића који је водио рачуна о свим грађанима, нарочито о најстаријима. Драго ми је када чујем да је напредак Бора видљив јер се решавају многа важна питања која су битна за грађане, а наш град има потпуну подршку државе у ономе што ради.“, рекао је Миликић.

На површини од око 1.700 квадратних метара овај Дом има капацитет од 70 лежајева. Надлежни истичу да је интересовање за услуге и смештај у дому константно и да се свакодневно тражи место више.

“Ово је специфичан посао где се од свих радника тражи велико стрпљење, људи морају да имају и знања да овај посао раде, да уложе много љубави да би ово могло да опстане. Ја се надам да смо ми успели да овде у Бору доведемо ово функционисање на један високи ниво, немамо никаквих притужби, лоших коментара и слично и ја сам са мојим сарадницима веома задовољан”, рекао је Милован Ђурић, власник Дома за старе Вила Катарина у Бору и Књажевцу.