Градоначелник Бора Александар Миликић честитао је ватрогасцима-спасиоцима Међународни дан ватрогасаца и захвалио им на одговорном и несебичном залагању, труду и пожртвованости којим се истичу, а све у циљу заштите живота грађана, њихове имовине и животне средине.

Дан ватрогасаца служи да нас подсети на несебичан рад ватрогасаца, људи који дежурају 24 сата дневно, током целе године, и своје задатке извршавају без већих потешкоћа.

„Овај дан је прилика да вам захвалимо и одамо признање што достојанствено представљате једну тешку и изазовну професију. Захваљујући вашим готово свакодневним племенитим подвизма били сте хероји нашег града небројено пута у протеклом периоду и учинили нас поноснима. Поносан сам што имамо такве припаднике ватрогасно-спасилачке јединице и желим да вам се и данас захвалим на вашој одговорности, храбрости и професионалности која се огледа у стручном и квалитетном односу према раду, без обзира на тежину посла који обављате током целе године.“, рекао је градоначелник Бора.

Од почетка године ватрогасци – спасиоци у Србији интервенисали су 11.920 пута и спасили 425 живота.

Међународни дан ватрогасаца обележава се на дан Светог Флоријана, који се сматра њиховим заштитником и ово је прилика да се овим храбрим људима ода признање за несебичну посвећеност изузетно ризичном, а хуманом послу.