Данас су у Палати Србије, са представницима јединица локалних самоуправа међу којима је и град Бор, потписани уговори за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“.

У овим сусретима учествоваће чак 961 село на територији различитих општина из читаве Србије, а у току ова три месеца, од октобра до краја децембра, планирано је око 100.000 учесника и посетилаца.

Фото: М. Мишков

Представник Комисије за доделу средстава Љубивоје Ршумовић казао је да је ово прави корак у оживљавању културног живота села и да је и време право да се инфраструктура у сваком селу поправи и да песници и глумци посећују села и као и до сада, стварају у њима.

Фото: М. Мишков

Потписници су се сложили да је значај ове манифестације огроман, како за локалне самоуправе, тако и за мештане села која ће се представити на њој. Народни обичаји, стваралаштво, традиција и музика представљају личну карту једног краја, а ови сусрети омогућиће њихово чување од заборава.

Фолклор, изворно певање, свирање гусала и тамбура, сликање, пецитовање, ткање, штрикање, само су неке од активности које ће бити обухваћене овом манифестацијом. А према речима Милана Кркобабића, министра за бригу о селу, циљ овог програма је обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно – историјског наслеђа.