Поводом месеца родитељства, на платоу испред Дома културе, низом активности малишани су у друштву својих родитеља обележили манифестацију под слоганом „Знакови крај пута“.

Манифестација је у Бору организована први пут са циљем да се низом активности скрене пажња јавности на подједнаку важност потреба родитеља и детета. Током трајања манифестације, родитељи су имали прилику да на пултовима Дома здравља и ПУ „Бамби“ добију све потребне савете везано за родитељство док су малиани уживали у едукативним играма у друштву својих вршњака.

Град Бор је учесник пројекта „Подстицајно родитељство“ и након две године, кроз пројекат, едуковано је 34 лица која ће своја знања и искуства ширити својим колегама у Србији.

Своје знање, поделиће и у оквиру Школе родитељства и Саветовалишту за труднице, а све ће се спроводити у просторијама Поливалентне службе Дома здравља у Бору. По први пут у Бору, ускоро ће бити опремљен и кутак за очеве са идејом да се и они подједнако укључе у негу детета, истакла је Тамара Пауновић, координатор пројекта.

Манифестацију „Знакови крај пута“ организовао је град Бор у сарадњи са Домом здравља, Предшколском установом „Бамби“, УНИЦЕФ-ом и ЛЕГО фондацијом.