У амфитеатроу Дома културе је отворен Међународни фестивал фолклора „Борско пролеће“. Наступали су ансамбали из Румуније, Македоније и Бугарске, а народне игре и песме са простора са којих долазе, културно уметничка друштва и домаћини, КУД Бор, представиће борској публици и вечерас. Након прве фестивалске вечери, за учеснике је организован пријем у Општини Бор.

11257251_981377851874821_8618748060749899881_n

„Неколико година залагања и труда да у нашем граду окупимо културно-уметничка друштва из околних земаља уродило је плодом. Годинама је КУД Бор учествовао на фестивалима ван граница Србије, па се отуд родила идеја и потреба да и ми угостимо све те ансамбле. Циљ је пре свега очување традиције и културе нашег краја, размена искустава, као и представљање других култура борској публици. На Фестивалу „Борско пролеће“ учествоваће око 120 учесника. Велику захвалност дугујемо представницима Општине Бор који су препознали значај овакве манифестације и помогли у опрганизацији. У концерту ће борска публика моћи да ужива и вечерас, а 15. И 16. Мај предвиђени су за обилазак туристичких локалитета које има наша општина.То је и одлична прилика за промоцију културних и историјских знаменитости и природног богатства града и околине“ , рекао је Драган Петровић, уметнички руководилац КУД-а Бор.

За представнике гостујућих културно-уметничких друштава, приређен је пријем у Општини Бор.

„Ово је најбољи начин да се наши народи што више зближе и неки од првих корака ка каснијој економској сарадњи. Такође је добра прилика да наши суграђани упознају културу и темперамент народа из пријатељских земаља у окружењу.Верујемо да је „ Борско пролеће“ одличан почетак , а да ће с годинама прерасти у традиционалну смотру културно-уметничких друштава, са још већим бројем учесника“, рекао је Саша Вукадиновић, заменик председника Општине Бор.