Купалишна сезона на Борском језеру званично је отворена јуче од 11 сати када је са радом почела и спасилачка служба која ће бити на својим позицијама током целе летње сезоне и бринути о купачима. На главној плажи дежураће и медицинска екипа која ће бринути о здрављу свих посетиоца.

Плажа је потпуно уређена и безбедност је на највишем могућем нивоу. У зависности од посећености и временских прилика, свакога дана ће дежурати од два до четири спасилаца из Удружења спасилаца на води Србије. Поред њих, купачима ће бити на располагању и медицинска помоћ из Мобил Медика из Бора.

Радно време купалишта биће сваког дана од 11 до 19 сати. Због најављених високих температура и предстојећег викенда, када се очекује велика посећеност, в.д. директорка Спортског центра Ивана Симић апелује на све купаче да поштују радно време и правила понашања као и сва упозорења спасилачке службе и медицинских радника како би ова сезона протекла у најбољем реду. Моле се пливачи да се купају само у обезбеђеним зонама које су означене пливајућим бовама.

Како отворени базени ове године неће бити пуштени у рад, због изградње прве фазе Аква парка, очекује се велика посећеност на Борском језеру како Борана тако и купача из других градова у окружењу.