На данашњој конститутивној седници Скупштине општине Бор, после редовних локалних избора, одборници су, након полагања заклетве, изабрали ново руководство општине Бор. Досадашњи председник општине, Александар Миликић, наставиће да обавља ту функцију и у наредне четири године, а његов заменик биће Бранко Перић, одлучено је данас већином гласова СО Бор.
Скупштинском већином за председника Скупштине општине Бор изабран је Драган Жикић, а њега ће мењати Милан Стојановић. На седници је изабрано и девет чланова Општинског већа у коме ће бити Славиша Фришковић, Бобан Јаношевић, Љубиша Репеђић, Данијел Алексић, Добрица Ђурић, Тамара Пауновић, Милена Станојковић, Игор Јанковић и Срећко Здравковић.
У свом обраћању, председник општине Бор Александар Миликић рекао је да ће бити председник свих грађана.
У наредним годинама пред нама су озбиљни изазови, а најзначајнији је отварање рудника бакра “Чукару пеки”. Приоритет ће нам бити и решавање проблема које имају јавна предузећа попут „Топлане“ и „Водовода“ који су оптерећени великим губицима.“ рекао је председник општине Александар Миликић и додао да предстоји решавање стања у јавном сектору, као и развој привредног амбијента и инфраструктуре како у селу, тако и у граду.
Новоизабрани председник СО Бор Драган Жикић истакао да ће ову функцију, заједно са осталим одоборницима, обављати у интересу грађана општине Бор на фер и коректан начин уз поштовање институције Скупштине општине Бор.