Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора на данашњи дан имамо четири особе које су се опоравиле, а забележено је пет нових случајева вируса, што значи да тренутно у Бору имамо 24 особе које су позитивне на вирус корона.

Од пет нових случајева, два су импортована, односно само пребивалиште им је на територији града, док живе и раде у другим градовима. Остали новозаражени су са благом клиничком сликом и налазе се у кућној изолацији.

У Ковид амбуланти је у претходном периоду дошло до благом повећања броја прегледа, а ради се о пацијентима са повишеном температуром коју прати кашаљ.

“Евидентан је благи пораст прегледа и у ковид абуланти и у болници. Мислим да морамо више водити рачуна и поштовати мере које је прописао Кризни штаб Владе РС, а које спроводимо и ми на локалу. Социјална дистанца ношење маски, нарочито у затвореном простору, треба да се подразумева. То је наша препорука јер тиме штитимо себе и здравље наших најближих.”, рекла је на конференцији за медије директор борског Дома здравља др Весна Радосављевић.

На Грудном одељењу Опште болнице у Бору налази се десеторо болесника, од којих је седморо позитивно на вирус, док се за двоје чекају резултати тестирања.

Да подсетимо, од почетка пандемије, на територији града Бора забележено је 317 случајева вируса, 285 особа се опоравило, док је осам, нажалост, изгубило битку са вирусом.