Након паузе настале због пандемије корона вируса, Клуб за стара лица поново је почео са радом.

Наши најстарији суграђани могу поново да се окупљају, друже и врате својим свакодневним активностима. Позивам све старе особе да дођу овде уколико су за једну добру партију шаха или да поразговарају уз шољицу чаја или кафе и да певају са друштвом“, нагласила је Сашка Милошевић, директорка Центра за социјални рад у Бору.

„Геронтолошко друштво ће ове године организовати адекватне активности планиране програмом за 2022. годину, па овом приликом позивам сва стара лица да нам се придруже, да употпунимо слободно време тако што ће стара лица заједно са нама да се друже, користе дидактичке игре. Једино тако можемо да помогнемо старим лицима, а исто тако да кроз њихово искуство учимо младе како требају да се понашају кроз живот“, рекла је Ана Давидовски председник Геронтолошког друштва.

 „Овде сам од 1993. године, стално долазим, ту ми је некако згодно, пространа сала. То је једина сала која се преко зиме греје, у другим организацијама пензионера и инвалида, сале су мале, овде је пространо и лепо“, нагласио је Живојин Гилић.

Чланови Клуба пензионера и Геронтолошког друштва моћи ће сваког радног дана од 7 до 14:30 да наставе са својим активностима, да уз друштвене игре, песму и забаву проведу своје слободно време.