Наставља се са зановљавањем механизације у јавним предузећима. У ЈКП „3. октобар“ стигао је нови камион, ауто смећар.

Захваљујући издвајању из буџета Града Бора ово је девето ново возило које је стигло у ово јавно предузеће од почетка ове године.

Старост возила у јавним предузећима била је преко 20 година. Данас смо дошли у ситуацију да у овој години испоручимо девето возило за потребе ЈКП „3 октобар“. Оно што нам следи, као обавеза, за наредну годину је израда градског колективног уговора за јавна предузећа. Наша обавеза и задатак за наредну годину је подизање зарада у јавном сектору како бисмо задржали раднике и подигли квалитет рада. Ситуација у јавном сектору сада је много боља него што је то било пре четири године. Многа предузећа сада послују позитивно, а некада су била на рубу рентабилности“, истакао је градоначелник Бора, Александар Миликић.

Наредне недеље стићи ће још два нова возила, те ће возни парк ЈКП „3 октобар“ ове године бити бројнији за 11 нових возила.

У историји овог предузећа није се десило да су се куповала нова возила. Захваљујем се локалној самуправи која је препознала наше потребе јер зановљавањем механизације подиже се квалитет услуга јавног предузећа како би оно у потпуности било у функцији грађана. Обнављањем опреме, ЈКП „3. октобар“ од наредне године моћи ће и тржишно да послује и да са трећег места убира приходе што до сада није било могуће због старе механизације„, додао је Радмило Гушевац, в.д. директора ЈКП „3. октобар“ Бор.

За набавку нове механизације за потребе јавно комуналних предузећа, из локалног буџета, издвојено је 220 милиона динара.