Према најновијим подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, на дан 04. април, на територији града Бора регистрована су још два случаја вируса корона, чиме је број оболелих повећан на шест.

Завод за јавно здравље „Тимок“ Зајечар спроводи тестирање узорака по утврђеним алгоритмима према којима су још две особе позитивне на нови вирус корона.

У складу са прописаним алгоритмима, сва лица која су била у контакту са лицима код којих је установљен вирус биће стављена под здравствени надзор, а тестирана сва она лица која задовољавају клиничку слику присуства вируса.

До данас, на територији града има 612 лица у самоизолацији.

Градоначелник Александар Миликић поново је нагласио да је битно одговорно понашање и апеловао на грађане да се придржавају препорука и упутстава надлежних, да држе одстојање од два метра у контакту са другим особама, да ограниче изласке из домова, сем у хитним случајевима и да редовно воде рачуна о хигијени.

Важно је напоменути да се сви ови подаци редовно ажурирају и доступни су на сајту Владе РС www.covid19.rs, а грађани ће, као и до сада, добијати информације на редовним конференцијама за медије града Бора.