У ЈKП “Водовод” стигла је нова радна машина “Хидромек” вредности 12 милиона динара за коју је средства обезбедио град Бор.

Градоначелник Бора Александар Миликић jе приликом обиласка овог предузећа истакао да је обавеза и задатак локалне самоуправе да опреми возни парк у јавно комуналним предузећима како би се подигао квалитет услуга које они пружају.

„Добар буџет, добро пословање. Добар привредни амбијент даје могућност граду да води рачуна и бригу о јавним предузећима. Наша брига и задатак је да опремимо возни парк у јавно комуналних предузећа како би се подигао квалитет услуга који они пружају. Водовод је прошле године после 14 година године по први пут пословао позитивно пре свега захваљујући јаком буџету града Бора, пословима које смо им дали да раде за град Бор а то је изградња водовода. У претходне 4 године на територији града Бора изграђеноје 129 километара новог  водовода, што се никада није десило у савременој историји града Бора. Наш циљ је да у 2023. години у потпуности зановимо возни парк у ЈКП „Водовод“ и да радимо реорганизацију јавних предузећа“, истакао је Александар Миликић, градоначелник града Бора.

Град Бор је много допринео Водоводу самим тим што нам је поверио послове и одржавање атмосферске и фекалне канализације, изградњу водовода по селима, одржавање јавне расвете на територији града Бора. Из тога смо приходовали и послујемо позитивно, стекли смо услов да кренемо у зановљавање возног парка. Из сопствених средстава определили смо 40 милиона динара и набавили једну радну машину, камион кипер носивости 8-10 кубика, два нова ИВЕКА носивости до 3,5 тона, ладе ниве и до краја године планирамо да купимо два теренска возила 4X4 која су нам неопходна за рад на терену  у зимским условима и још три возила која ће бити намењена за превоз радника са потребним машинама и алатом како би брже отклонили кварове“, напомиње Горан Павић, директор ЈКП „Водовод“ Бор.

Павић додаје да стижу и нове радне машине, цистерне тако да ће ово предузеће лакше обављати своју делатност за грађане а уједно су се стекли и услови за повећање зараде те ће запослени у наредних месец дана имати веће зараде.