Бор се данас сврстао међу првих десет градова у Србији који може да се похвали БФЦ сертификатом (Business Friendly Certificate).

Добијањем међународног (БФЦ) град Бор једна је од десет локалних самоуправа у Србији које овим документом гарантују повољно пословно окружење. У сарадњи са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД) Бор је прошао кроз 67 стандарда и стекао статус сертификоване локалне самоуправе о повољном пословном окружењу у југоисточној Европи.

На значај овог сертификата указао је и градоначелник Бора Александар Миликић који је истакао да је овај сертификат јако битан за подизање привредног окружења и стварање повољније привредне климе и управо он инвеститорима представља печат квалитета пословног окружења.

„БФЦ сертификат је још једна потврда нашег рада на стварању повољног пословног окружења и подстицај да наставимо да радимо на привлачењу инвестиција и заинтересованих компанија које би потенцијално могле да буду партнери у реализацији пројеката који ће омогућити даљи развој нашег града.

Оно што нас чека у наредном периоду јесте и завршетак урбане комасације, како за стамбену, тако и за пословну зону. Тако ћемо, с једне стране, имати цертификат који ће помоћи у довођењу страних инвеститора и пружању информација где конкретно могу да инвестирају у нашем граду, док ћемо са друге стране обезбедити и земљиште за инвестиције, чиме ћемо заокружити читав систем за привлачење инвестиција.“, рекао је овом приликом за медије градоначелник Александар Миликић.

Бор се са овим сертификатом сврстао у одабрану групу локалних заједница у Србији које су суштински и дугорочно посвећене развоју привреде и које су захваљујући конзистентним реформама општинске или градске управе, успеле да створе услове које погодују развоју бизниса и инвеститорима. Сертификоване општине се позиционирају као најнапредније у региону и квалификују се за подршку националних и међународних институција и донатора, уз активну промоцију на регионалном и међународном нивоу.