Јавна презентација Нацрта буџета града Бора за наредну 2022. годину биће одржана 5. новембра у 10 сати у сали биоскопа „Звезда“. Заинтересовани грађани имаће прилику да чују детаљан план утрошка средстава из градског буџета за наредну годину и да дају предлоге о допуни нацрта које ће накнадно бити размотрене и ако постоји могућност ући ће у буџет.

„У петак ћемо најдетаљније, према плану и програму, грађанима представити нацрт буџета за наредну годину. Грађани ће моћи да дају своје сугестије и предлоге у оквиру предвиђених образаца, које ћемо размотрити и у складу са могућностима, уврстити у буџет.“, рекла је Зорана Гајић, начелница одељења за финансије Градске управе града Бора.

Нацртом је планирано да буџет за 2022. годину износи две милијарде 542 милиона динара, на основи пројекције за првих девет месеци ове године, али се због повећања прихода у последњем кварталу очекује његово увећање на најмање три милијарде динара.

Јавна расправа почела је 29. октобра и траје до 12. новембра. За сада грађани нису упутили ни један предлог за допуну Нацрта, а у Одељењу за финансије кажу да је учешће грађана, удружења и месних заједница значајно како би се утврдиле потребе становника и на тај начин одредио буџет за наредну годину.