На основу хитне интервенције градоначелника града Бора и одобрења Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, данас од 12 сати биће успостављен превоз запослених за оне послодавце који су испоштовали Уредбу Владе Републике Србије и доставили захтеве Градској управи града Бора.

Град Бор је ноћас ка Министарству упутио захтев, а према њиховом одобрењу, које је ургенцијом стигло јутрос у 7:15 сати, превоз ће бити организован за оне послодавце који су, у складу са својим потребама, доставили информације о својим запосленима са тачно дефинисаним списком путника, рутама и сатницом.

„Нажалост, неодговорност појединих послодаваца који послују на територији града довела је у питање организацију превоза запослених, али смо, захваљујући брзој интервенцији, овај проблем успели да превазиђемо за оне послодавце који су схватили озбиљност ситуације. Заложио сам се да, у што краћем року од Министарства добијемо сагласност на организацију превоза и тиме не угрозимо наше суграђане који путују до свог радног места. Још једном апелујем на све послодавце који нису доставили потребне податке да то учине у што краћем року, како наши суграђани којима је потребан превоз до свог радног места не би трпели и да на овај начин заједнички организујемо превоз запослених на територији града.“ рекао је градоначелник Александар Миликић.

Подсећања ради, Уредба Владе РС о укидању јавног градског превоза донета је у циљу сузбијања ширења вируса корона, а послодавци су били дужни да за своје запослене организују превоз под тачно дефинисаним условима и прописима које је дала Влада РС.