Након снежних падавина које су трајале неколико дана и температура које су се спуштале испод нуле, као и магле и велике влажности ваздуха које ових дана отежавају послове на одржавању улица уредним и чистим, временски услови да комунално предузеће „3. Октобар“ отпочне са активностима на чишћењу и прању улица напокон су се створили.

„Приступили смо интензивној хигијени улица. На самом почетку, вршимо механичко уклањање нечистоће са улица, након чега се перу улице. У првом и другом кругу перемо улице цистернама, а након тога приступамо ручном прању. Принуђени смо да то радимо и у преподневним сатима, јер је температура ноћу испод нуле.“, рекао је Игор Митровић, директор ЈКП „3. Октобар“.

Према речима директора, улице се перу према приоритетима, најпре главне, након тога и споредне, а уколико временски услови то дозволе, радиће се и мање фреквенте улице почев од механичког уклањања лишћа и нечистоћа, преко прања до саме дезинфекције улица.

Рад је организован у три смене, у складу са температуром, а очекује се да у до почетка наредне недеље ове активности буду завршене и да се успостави редовна хигијена улица на територији града.