„Након тешке борбе са опаким вирусом, данас нас је, прерано, у 44. години живота, заувек напустио Далибор Орсовановић, дугогодишњи директор ЈКП „3. октобар“ и заменик председника Влашког националног савета.

Отишао је најбољи међу нама. Напустио нас је велики човек који се истакао својом скромношћу, радом и залагањем. Добар син, супруг, отац, добар директор, велики друг, сарадник, напустио нас је добар човек. Отишао је млад, у успону снаге, који је за живота постигао и иза себе оставио много.

Био је целу деценију један од најбољих директора у граду, одговоран радник и сарадник, увек на услузи свима, спреман да сваком, без разлике, изађе у сусрет и помогне. Способан, вредан, увек ведар, шаљив и насмејан. Био је прави пример вође, који је ентузијазмом и марљивошћу увек ишао напред, а није запоставио ни родно село и земљу коју је волео.

Град Бор претрпео је ненадокнадив губитак, а највише је изгубила његова породица. Наше мисли и молитве су уз њих, памтићемо Далибора као доброг, вредног, оданог и посвећеног човека.

Далиборе, нека ти је вечна слава и хвала.“

Овим речима се руководство Града, због немогућности одржавања комеморације, опростило од Далибора Орсовановића.

По завршетку ванредног стања, Град Бор ће организовати комеморативну седницу на којој ће одати пошту Далибору Орсовановићу.

Сахрана ће бити одржана у уторак, 21.4.2020. године, у 12 сати на Новом гробљу у Бору, у складу са постојећим одлукама Владе Републике Србије у време ванредног стања.