Од почетка епидемије корона вируса у Бору укупно су дате 39.053 вакцине. Првом дозом вакцинисано је више од 17.300 грађана, другом за око хиљаду мање, а трећом дозом, за којом влада и највеће интересовање више од 5.400 људи. У процентима, прву дозу примило је близу 48 одсто становништва у граду и селима, а другу око 45 процената.

„Највећа заинтересованост грађана је и даље за кинеску вакцину произвођача „Синофарм“, као и за Фајзерову вакцину, нешто мања је за руску вакцину „Спутњик В“, док АстраЗенека немамо већ неко време. Очекујемо и Модерну, као што је најављено, а када говоримо о залихама, имамо их сасвим довољно за имунизацију заинтересованих грађана.“, рекла је др Јаворка Станкулић, епидемиолог борског Дома здравља.

Како је навела, Дом здравља у Бору, за сада располаже са око 1.000 доза „Синофарм“ вакцине, као и са 500 ампула „Фазјеровог“ и „Спутњиковог“ цепива. Очекује се испорука одређене количине вакцина „Аста Зенека“ и „Модерна“.

Имунизација против ковида у Бору могућа је, као и до сада, на пункту у Дому здравља, и у селима, приликом редовних посета лекара, два пута седмично.