Борски приватни предузетник Јаков Аџић уручио је данас Општој болници Бор донацију у виду медицинских апарата, односно апарата за мерење притиска за потребе ковид одељења, као и инхалатор за дечије одељење борске болнице.

Ова донација је само једна у низу коју Јаков у сарадњи са пријатељима и сарадницима реализује већ више од једне деценије. Овога пута, у сарадњи са колегом Баџом Писарићем, донирао је најпотребније апарате за борску болницу чиме су пружили подршку у борби против вируса корона.

„Сви заједно треба да радимо на нечему што може допринети свима. Не можемо само очекивати помоћ од града или државе, када много нас може учинити ово што смо и ми. У договору са директором болнице утврдили смо шта је то што је најпотребније и обезбедили у најкраћем року. Заједно смо јачи.“ закључио је Јаков Аџић позивајући и друге да се укључе у овакве акције.

Вредност донације је око 70 хиљада динара, а директор Опште болнице Бор др Горан Јоксимовић захвалио се Јакову на брзој реакцији и истакао да је ово само једна од бројних донација овог борског привредника.

„У условима рада са заштитним оделима какви су у ковид одељењима, ово је једини начин да се пацијентима измери притисак. Ови апарати се користе свакодневно при мерењу виталних функција болесника што довољно говори о значају ове донације.“ истакао је др Горан Јоксимовић, директор борске болнице.

Приликом уручивања донације, градоначелник Александар Миликић захвалио се свим донаторима на хуманости и доприносу заједничкој борби против вируса.

„Да су хумани и људи добре воље, Борани показују и у овим изазовним временима, као и увек када је тешко. Прави пример за то је и наш суграђанин Аџић који је болници донирао неопходну опрему у борби са ковидом 19.“ рекао је градоначелник Миликић.

Он је нагласио да је ово још један од начина да укажемо захвалност свим медицинским радницима за свој рад и пожртвовност у борби против вируса.

„Наши лекари заслужују дубоко поштовање и наклоност за све оно што раде. Велико им хвала што етички обављају своју лекарску дужност и доласком на посао жртвују себе да би свима било боље. Они су наши хероји.“ истакао је Миликић.

насловна фотографија: И.Митровић