У претходна три дана на одељењу Опште болнице Бор хоспитализовано је дванаест пацијената који задовољавају клиничку слику присуства вируса.

У току јучерашњег и данашњег дана извршено је тестирање свих дванаест особа, а у току прошле ноћи, нажалост, једна особа мушког пола је преминула.

Према информацијама Опште болнице у Бору, пацијент је примљен на одељење са високом температуром и упалом плућа и у току јучерашњег дана тестиран је на присуство вируса корона.

По добијању резултата тестирања, јавност ће бити обавештена путем редовних конференција, као и до сада.

Завод за јавно здравље “Тимок” Зајечар спроводи тестирање у складу са прописаним алгоритмима, а сва лица која су била у контакту са особама код којих је потврђено присуство вируса стављена су под здравствени надзор.

Овим путем град апелује на све грађане да поштују прописане мере Владе Републике Србије, као и наредбе градског Штаба за ванредне ситуације, у циљу спречавања ширења вируса.

Град ће и у наредном периоду интензивно наставити са свим активностима које се тичу дезинфекције улица, јавних површина, стамбених заједница, сеоских месних заједница, а у циљу побољшања здравствене безбедности наших суграђана.