На данас одржаној седници Градског већа града Бора, 122. по реду, већници су већином гласова усвојили одлуку о утврђивању спортских такмичења од посебног значаја за град Бор.

Четири спортске организације су испуниле критеријуме за финансирање годишњих програма и то Џудо клуб Бор – Међународни турнир „Срећно“, Атлетски клуб Бор – Црновршки полумаратон, Боди билдинг „Партизан“ Бор – Меморијал Новица Пауљичић и Пливачки клуб Бор – Копер куп. Три спортске манифестације нису испуниле све критеријуме који су били у правилнику. Они ће моћи да се финансирају у оквиру рекреативног спорта у годишњим програмима.

Ми сваке године финансирамо спортске манифестације које су од значаја за град и досадашња пракса је показала да клубовима то доста помаже. Један од критеријума, по правилнику, је и број учесника како домаћих тако и иностраних. И у будуће ћемо наставити да расписујемо конкурсе, сви клубови који испуњавају критеријуме моћиће да остваре право на новчана средства. Они клубови који нису испунили све захтеве за улазак у Национални Грански савез, уколико се наредних година уврсте у календар њихових такмичења испуниће услове за финансирање„, истакао је Марко Николић, члан Градског већа.

Николић, апелује на клубове да у најкраћем року припреме сву потребну документацију како би што пре добили финансијска средства.