На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације града Бора донете су три нове наредбе. Једном од наредби продужава се време угоститељских објеката без летњих башти до 21 час, затим је свим привредним субјектима на територији града наложено обавезно истицање максималног броја особа које могу истовремено боравити у објекту, а од сутра је дозвољено и коришћење градских базена.

„Одлуку да отворимо градски базен донели смо на препоруку Стручно-оперативног тима за хигијенско-епидемиолошке мере градског Штаба за ванредне ситуације, а на основу мера које је прописао Институт за јавно здравље „Батут“. Институт је прописао тачне мере и препоруке под којима се могу користити јавна купалишта и спа центри, што ће бити строго контролисано. Сведоци смо великог броја купача на Борском језеру, што је у складу са временским приликама и очекивано, због чега још једном морамо апеловати на грађане да у ограниченом броју иду на купалишта и да поштују прописане мере дистанце и ношење маске.“, казао је на конференцији за медије градоначелник Бора, Александар Миликић.

Пре уласка на градски базен, свим купачима ће се мерити температура, а обавезно је одржавање физичке удаљености, уз препоруку ношења маски, осим у простору око и у базенима. Такође, на улазима ће бити постављене дезобаријере, вода у базенима ће бити хлорисана према одговарајућим прописима, а биће вршена и чешћа дезинфекција просторија.