У просторијама месне заједнице „Металург“ (улица Љубе Нешића 23) од суботе, 28. новембра, биће отворена још једна ковид амбуланта, и то ОСНОВНА КОВИД АМБУЛАНТА која ће примати само пацијенте који први пут долазе на преглед и имају неки од могућих симптома вирусне инфекције, а тамо ће се истовремено вршити и пцр тестирање, као и антигенски тестови.

КОВИД АМБУЛАНТА РУДАР биће преоријентисана за пацијенте који долазе на контролне прегледе, а тамо ће се такође радити и тестирање. Радно време ових амбуланти биће исто, односно од 07 до 20 часова.

“Оно што је, уз сагласност ресорног министарства, циљ отварања нове амбуланте за ковид пацијенте јесте да првенствено спречимо ширење вируса међу потенцијално зараженима, потенцијално излеченима и суграђанима који нису заражени короном. Наши суграђани ће имати боље услове док чекају на преглед, а време чекања ће бити смањено.” рекао је градоначелник Александар Миликић.

Такође, на предлог градског Штаба за ванредне ситуације, биће обезбеђени и ДОДАТНИ ПОЛАСЦИ за потребе превоза ковид пацијената до амбуланти, који ће саобраћати на линији Општа болница – Експрес ресторан – амбуланта Металург. Почетна станица биће код болнице са првим поласком у 06 часова, док ће са станице код амбуланте Металург први полазак бити у 6:30 часова.

Превозиће се искључиво пацијенти који имају потребу за прегледом у некој од поменутих амбуланти, превоз ће бити организован на сат времена, а у сваком тренутку неопходно је придржавање свих мера у циљу заштите од вируса.

насловна фотографија: И.Митровић