На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације града Бора, на основу инструкција Министарства државне управе и локалне самоуправе, усвојен је закључак о формирању пункта за имунизацију становништа против Kовидa 19 на територији града Бора. Пункт ће бити у просторијама Клуба за стара лица у улици Пензионерска 1, у коме ће сви грађани који искажу интересовање за вакцинацију моћи да обаве исту.

На овај начин ће се организовано, уз поштовање мера заштите и принципа безбедне имунизационе праксе обавити што већи број вакцинација за краће време, истакла је на седници градског Штаба др Весна Радосављевић, директор борског Дома здравља.

„Очекујемо да један контигент вакцина пристигне у току сутрашњег дана, а да сви грађани који су већ исказали интересовање за вакцинацију путем портала Е-управа крену са вакцинацијом од понедељка. Сви они ће благовремено бити обавештени о термину вакцинације.“ рекла је др Радосављевић.

Сви грађани заинтресовани за вакцинацију могу се пријавити путем портала Е-управа, као и информисати у епидемиолошкој служби или код свог изабраног лекара у Дому здравља. Грађанима ће од понедељка на располагању бити и контакт телефон Пункта за имунизацију 030/425-052.

На седници се могло чути и да је први контигент пристиглих Фајзерових вакцина до сада примило 75 здравствених радника и корисника Дома за стара лица.