На иницијативу градоначелника Бора Александра Миликића, данас је у градској кући одржан састанак са представницима угоститељ и занатлија који послују на територији града Бора. Циљ састанка био је да се изнађе решење за помоћ малим и средњим предузећима како би се умањили негативни ефекти пословања као последица глобалне пандемије.

„Данас смо договорили да наставимо са оним што смо започели прошле године, а то је да помогнемо малим и средњим предузећима да лакше превазиђу последице вируса корона. Како су наши предузетници ослобођени плаћања комуналних такси за прва два месеца у овој години, та мера ће бити продужена на још четири месеца, а такође биће ослобођени плаћања заузећа јавних површина за 99 одсто. То значи да ће град Бор за укупно шест месеци директно помоћи привреди са 2.8 милиона динара. Сигуран сам да ће ова помоћ бити од значаја нашим предузетницима са мањим прометима, а идеја је да свим малим и средњим предузећима дамо градски пакет мера помоћи и да им кроз умањење локалних пореза и намета помогнемо да покрију своје обавезе“, рекао је Миликић након састанка.

Владан Ивковић, представник удружења предузетника града Бора, каже да ће предложене мере некоме значити мање, а некоме више у зависности од пословања. У име предузетника који имају баште, он очекује и позитиван одговор када је реч о летњем периоду и ослобађању таксе за постављање баште и истицање фирме, што ће, како је рекао, свима који тако послују значити у лакшем превазилажењу кризног периода.