Општа болница у Бору потпуно је спремна за пријем и контролу пацијената са сумњом да могу бити заражени корона вирусом. За ове потребе формирано је одељење са 25 кревета где ће се обављати неопходни прегледи и анализе.

Градоначелник Александар Миликић обишао је данас градску болницу и разговарао са директором о спремности болнице за евентуални пријем особа које буду задовољавале клиничку слику присуства вируса.

„Што се тиче кадрова у градској Општој болници има их довољно, едуковани су, имају сву потребну заштитну опрему, формирани су тимови и радиће се према унапред утврђеном распореду. Постоји тачно утврђен пут и разлог када се врши тестирање лица о чему одлучују епидемиолози. Није свако отежано дисање симптом вируса короне и не треба правити фаму око тестирања. Сво медицинско особље снабдевено је неопходним заштитним средствима. На одељењима на којима је већа могућност за потенцијални контакт са зараженима, мере заштите у веће, док су на другим одељењима мере заштите нешто мање, у склади са процедурама.“, изјавио је др Горан Јоксимовић, директор Опште болнице у Бору.

Градоначелник је исказао задовољство спремношћу борске болнице да одговори на изазове у тренутној ситуацији.

„Током посете борској Општој болници уверио сам се да је у потпуности спремна за пријем, дијагностику, збрињавање и даље поступање са пацијентима код којих постоји сумња или је доказано присуство вируса. Здравствени радници су увек на висини задатка и спремни да изађу у сусрет сваком пацијенту. У разговору са директором упућен сам да је до танчина регулисан пут којим пацијент иде на дијагностику и, у зависности од клиничке слике и лабораторијских налаза, у договору са епидемиологом поступа се даље.“, рекао је градоначелник Миликић након посете борској болници.

У случају појаве неких од симптома, грађани треба да се обрате амбуланти „Рудар“, одакле ће бити спроведени у складу са потребама. Не треба се понашати мимо протокола, најбитније је да трезвено и заједно са здравственим системом спроводимо све државне и локалне мере, нагласио је Миликић.