У циљу унапређења услова у сектору животне средине неопходна је измена законских аката у тој области, а управо то ће бити основни задатак новог радног тела – Савеза за заштиту животне средине – који је јуче формиран од стране НАЛЕД-а.

На првој седници представљено је руководство Савеза где је за председницу је изабрана менаџер за одрживост и регулаторне послове у компанији „Бол пакаџинг Европа“ (Ball Packaging Europe) Јелена Киш, а потпредседници су градоначелник Бора Александар Миликић и директорка компаније „Екостар пак“ Кристина Цвејанов.

„Сложили смо се да је неопходно уложити заједничке напоре, стручност и искуство како бисмо што боље дефинисали системска решења у области управљања животном средином, па су тако на овом састанку дефинисани и наредни кораци у дигитализацији процедура и унапређењу инспекцијског надзора у области заштите животне средине.“, рекли су нам руководиоци Савеза.

Савез је окупио више од 30 чланова из редова друштвено одговорних компанија, локалних самоуправа и удружења, чије ће активности бити усмерене на унапређење заштите животне средине, правног оквира и реформе прописа у циљу подстицаја одрживог развоја.