Наредна година је изузетно амбициозна за државу Србију и у плану је неколико важних системских пројеката и реформи као што су дигитална фискализација, проширење сезонског запошљавања на нове секторе и измене Закона о инспекцијском надзору како би примена система еИнспектор била обавезна за све републичке инспекције, закључак је данашње седнице Извршног одбора Националне алијансе за локални развој (НАЛЕД) одржаној у Инђији.

Градоначелник Бора Александар Миликић је, као члан Извршног одбора НАЛЕД-а, присуствовао седници одржаној данас на којој су сумирани резултати у овој години и разматрани планови за наредну годину.

„Сложили смо се да је наредна година изузетно амбициозна када говоримо о борби против сиве економије, а у коју улазимо са жељом да се започете рефроме наставе, како би 2022. годину дочекали са још бољим резултатима.“, рекао је Миликић након конференције.

НАЛЕД предлаже да нови Национални програм укључи три групе мера: мере којима се подстиче и олакшава легално пословање, мере којима се осигурава санкционисање оних који послују нелегално, и едукативне мере којима се повећава пореска дислицплина, али и трансапарентност трошења пореских прихода.