Након кратке паузе, настављени су обиласци сеоских месних заједница. Мештани борских села, Шарбановац, Бучје, Горњаеа, Кривељ и Брестовац, предходних дана били су у прилици да са градоначелником града Бора,Александром Миликићем и његовим сарадницима, разговарају и изнесу предлоге за израду буџета за наредну годину.

Како би се услови за живот на селу приближили квалитету живота у граду, проблеми везани за комуналне делатности, водоснабдевање, инфраструктуру, али и образовање, здравство, културу и спорт, могу се решавати само заједничком сарадњом.

Ми смо имали велику акцију у предходних пет година када је реч о уређењу путева, доста тога је урађено али морају се јасно поставити приоритети. Навикли смо грађане да од нас очекују да градимо и стварамо путеве али је неопходно да се промени начин рада. До сада свака сеоска месна заједница је одлучивала о уређењу путева у селу што се показало као лоша идеја зато што се асфалт и ризла нису распоређивали праведно, те смо дошли на идеју да од наредне године град Бор управља са 50 одсто путева на територији села које ће се радити а другим делом ће управљати Месна заједница“, истакао је Александар Миликић, градоначелник града Бора.

У договору са маштанима, наредне године из локалног буџета биће издвојена финансијска средства за уређење центра сваког села на територији града Бора. Више енергије, рада и средстава биће одвојено за викенд насеља као што су Суваја и Борско језеро. Пре свега, за уређење путне инфраструктуре. По завршетку канализационе мреже на Борском језеру, из локалног буџета биће издвојена средства за асфалтирање тих путева како би се наставило са развојем туризма што је основни задатак локалне самоуправе.

Оно што је готово проблем у сваком селу су неуређени атарски путеви. Они који се активно баве пољопривредом отежано долазе до својих њива.

Ушли смо у процедуру да се ЈКП „3 октобар“ обезбеди машина која ће уређивати атарске путеве у селу. Осим тога у преговорима смо за куповину машине која ће сећи растиње и грање поред главних путева у селу“, додаје Миликић.

Захтеви у селима односе се на оно што годинама није рађено. У готово свим селима на територији града Бора један од главних проблема је електро енергетска мрежа која није у директној надлежности локалне самоуправе. Услед јаког ветра, обилних падавина и веће количине снега долази до прекида у снабдевању електричном енергијом. Како би се решио овај проблем, Град Бор ће кроз буџет за наредну годину издвојити финансијска средства за куповину стубова, проводника и уколико буде неопходно и машину за постављање стубова како би се убрзало решавање дугогодишњег проблема.

Због настале енергетске кризе, Град Бор ће из локалног буџета издвојити од 12 до 15 хиљада динара као помоћ за домаћинства која нису прикључена на централно грејање. Финансијска помоћ за предстојећу зиму односи се на сва домацинства како у граду тако и у селима.