Радници Јавно комуналног предузећа „3. Октобар“ Бор и мештани села Лука већ неколико дана воде борбу са сметовима у овом борском селу и рејонима. Висина снежног покривача је 30. центиметара а јак ветар ствара сметове и преко једног метра. Након чишћења пута до Топле, затим према Дели Јовану који спаја пет засеока као и путеве у Грошу 1 и 2, радови су настављени у рејонима испод планине Стол. Градоначелник града Бора Александар Миликић са сарадницима обишао је радове у селу Лука и том приликом истакао да је од ове године уведен нови систем чишћења снега у сеоским Месним заједницама.

Нова механизација, коју је град обезбедио, стављена је у функцију. У сваком борском селу налази се по једна машина и у зависности од потребе и падавина машина се активира. Годинама се није улагало у механизацију јавних предузећа. Наредних дана се очекује долазак још неколико машина за борска предузећа ЈКП „Водовод“ и ЈКП „3. Октобар“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Ситуација у граду је добра, сви путни правци ка селима су проходни. У току су радови на расчишћавању снега у свим рејонским путевима у селима како би сви путни правци нижег приоритета били проходни.

Наредних дана очекује нас хладно време па ће у складу са тим ЈКП „3. Октобар“ радити по режиму зимске службе одржавања путева. Већ од понедељка, биће настаљени радови на одржавању чистоће на територији града Бора, што подразумева прање улица и чишћење тротоара“, истакао је в.д. директора ЈКП „3. Октобар“ Бор Радмило Гушевац.

Након чишћења пута до Топле, затим према Дели Јовану који спаја пет засеока као и путеве у Грошу 1 и 2, радови су настављени у рејонима испод планине Стол. Због великих падавина предходне ноћи ђацима је био отежан одлазак у школу“, истакао је Бобан Жикић, председник Месне заједнице Лука.

Радови ће бити настављени док се сви рејони не очисте од снега и сметова. У наредном периоду радиће се на расчишћавању крака Црнајка јер су на том делу пута већи сметови.