Радници предузећа за путеве „Штрабаг“ почели су са уређењем путне инфраструктуре на подручју градске месне заједнице „Металург“ у Бору. На окретници у Београдској улици, поред Економско-трговинске и Техничке школе у Бору у току су радови на асфалтирању.

Много је планирано, а како каже градоначелник Бора Александар Миликић, много је градилишта отворено у граду. Грађевинска сезона је у пуном јеку. Око 150 локација у граду је предвиђено за санацију када је у питању путна инфраструктура.

У месној заједници „Металург“ се ради оно што је остало од претходних година да се заврши. На позицији код средњих школа, ради се плато који је био у веома лошем стању.  Наш задатак је да, док траје уговор, завршимо све месне заједнице. Ових дана радови ће се изводити у Његошевој улици, Бањском пољу, Четвртој и Петој месној заједници, у МЗ Младост и Север. Нажалост, временски услови нам нису дозвољавали да радове изводимо у континуитету. Чим се време стабилизује наставићемо са радовима”, истиче Миликић.

Када је путна инфраструктура у питању, планирана је санација близу 150. локација у граду. Уређење саобраћајница, тротоара и паркинга, истиче члан градског већа Игор Јанковић.

Након асфалтирања окретнице у Београдској улици, планирано је асфалирање улица Љубе  Јовановића Топиничара, Гаврила Принципа и дела улице Љубе Нешића. Поред тога радиће се и стазе које везују све улице у Металургу као и крпљење ударних рупа на улицама које се неће асфалтирати”, додаје Јанковић.

Према плану активности за овогодишњу грађевинску сезону почели су радови на уређењу паркинг простора у улици „Краља Петра Првог“. Упућен је апел грађанима да уклоне возила са доње стране паркинга како не би дошло до оштећења и како би радови могли несметано да се обављају.