На почетку грађевинске сезоне у Бору у току је бетонирање и постављање бехатон плоча на пешачким стазама, као и уређење ивичњака, тротоара, паркинг простора, степеништа.

План асфалтирања и уређења улица је и ове године урађен на основу захтева мештана и грађана, односно у договору са Саветима месних заједница, а за први део, односно, за бетонске радове, из градског буџета издвојено је 260 милиона динара. У плану је да ти радови буду завршени у наредна два месеца, након чега ће, у складу са договореном динамиком, а у зависности од временских услова, отпочети и радови на асфалтирању улица.

Ових дана радници предузећа „Страбаг“ активно раде на уређењу паркинг простора и тротоара у насељу Нови градски центар. Према речима градоначелника Александра Миликића, који је са сарадницима обишао поменуте радове, поред уређења паркинг простора, у току су и радови на уређењу тротоара на улазу у насеље из сва три правца, а у наредном периоду радиће се и повезивање саобраћајница, као и пресвлачење одређених улица новим асфалтом.

„У претходне четири године заиста смо пуно тога, у договору са нашим суграђанима, урадили на подизању квалитета путне инфраструктуре на територији читавог града, док су нам у овој години приоритет пешачке стазе, тротоари, паркинзи, али и уређење улица и саобраћајница које досад нису рађене. Потреба за паркинзима у граду је заиста велика, у урбанистичком смислу, стога смо грађевинску сезону и започели са тим задатком, те је тако први на реду паркинг у Новом градском центру, у улици 28. марта, где су радови увелико у току.“, рекао је Миликић овом приликом.

Он је додао да ће до краја маја ће бити завршени сви радови планирани за прву половину године, а на неком од наредних ребаланса буџета биће одвојена додатна средства за наставак уређења стаза, простора између зграда, степеништа, као и за наставак проширења јавне расвете.

„Бор, поред тога што је један од градова са највећим привредним растом, заиста заслужује да буде и један од најуређенијих градова у Србији, јер нам велики приход у буџету то и омогућава. У овој години наш град ће добити један нови изглед, биће функционалнији за наше пешаке и то је оно што смо заједно поставили као овогодишњи циљ.“, истакао је градоначелник Бора.

Иначе, према плану локалне самоуправе, 2022. година требало би да буде година у којој ће почети реализација великих државних пројеката, уређења канализације и изградње фабрике за прераду отпадних вода, али и оних који се планирају из градског буџета: пројектовање аква парка, изградња шопинг мола и уређење терена за фудбал, тенис, рукомет и кошарку изнад Техничке школе.