Грађани и грађанке Бора од сада могу да користе нове електронске услуге које је градска управа развила уз подршку Владе Швајцарске кроз програм Swiss PRO и у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу.

Бор је једна од 35 локалних самоуправа у Србији која је уз техничку подршку програма Swiss PRO унапредила квалитет услуга које пружају грађанима и привреди. Подршка локалним самоуправама има за циљ повећање транспарентности и ефикасности у обезбеђивању бржег и лакшег приступа услугама и правима грађана.

Задовољство нам је што захваљујући подршци Владе Швајцарске, кроз програм Swiss PRO, наши суграђани добијају седам нових еУслуга које су доступне на порталу еУправа. Обезбеђивањем еУслуга, Бор се сврстава међу управе које штеде време и новац својим грађанима, али им и пружају још једну могућност више да се укључе у њен рад и дају лични допринос да наша локална заједница још боље функционише“, истакао је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Путем портала еУправа, становници Бора од сада могу да поднесу захтев за накнаду зараде за породиљско одсуство, накнаду за вантелесну оплодњу или поднесу представке комуналној, саобраћајној и инспекцији за заштиту животне средине. Подношење примедбе на нацрт планског документа или одлуку о изради планског документа у току јавног увида су такође неке од нових еУслуга које су доступне становницима Бора.

Унапређењем ефикасности рада локалне самоуправе, грађанкама и грађанима Бора је омогућено да брзо и лако, без чекања у редовима и додатних трошкова приступе јавним услугама које су у надлежности локалне самоуправе и остваре одређена права. Бор је један од првих градова чијих се нових седам еУслуга нашло на порталу еУправе“ – истакла је Маида Јусуфовић, службеница за добро управљање и родну равноправност програма Swiss PRO.

Кампања „Да кликнемо заједно“ реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).