Град Бор је један од осам градова у Србији који су у процесу добијања сертификата о повољном пословном окружењу, односно доказа да су градови по мери привреде, да су ефикасне имају партнерски однос према природи.

БФЦ пројекат значи стварање услова и подизање рејтинга за лакше, боље и квалитетније предузетништво на територији града. То је међународни стандард по коме ћемо ми, као локална самоуправа, морати да све потребе прилагоди предузетницима.

„Радује ме што смо ушли у програм са НАЛЕД-ом и људима из БФЦ-а који знају како се подстиче развој предузетништва у Србији, а самим тим и у Бору. Ми имамо добру пословну климу и радимо на томе да развијамо мала и средња предузећа, а ово је управо један од начина за њихов развој кроз директан разговор и сарадњу.“, рекао је градоначелник Бора.

Овај програм намењен је градовима и општинама, који имају одговорајуће капацитете, стратешки су опредељене да унапреде привредни амбијент, привуку инвестиције и подстакну развој локалне економије.

„Желимо да омогућимо тим предузећима да брже и ефикасније послују на територији града Бора. Након данашње евалуације од стране радног тима БФЦ-а, добићемо одговор шта је то што је неопходно да се промени или дода у систем развоја предузетништва, а након осам месеци ћемо добити цертификат и променити однос локалне самоуправе ка предузетницима.“, додао је Миликић.