Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација две особе су излечене, а регистрована су три нова случаја вируса корона, што значи да на данашњи дан, у Бору, има укупно 9 особа позитивних на вирус.

Тренутна епидемиолошка слика на подручју града је стабилна, а код нових пацијената такође је установљена блага симптоматологија, они се добро осећају и налазе се у кућној изолацији. Све особе које су биле у контакту са пацијентима код којих је установљен вирус су епидемиолошки обрађене

Оно што је важно јесте да се од поновне појаве вируса на територији града одржава негативан биланс, односно бележи се знатно већи број негативних тестова.

Ковид амбуланта ради по устаљеном режиму, сваког радног дана од 07.00 до 20.00 часова, а током протеклог викенда у овој амбуланти извршено је девет прегледа пацијената који су се јавили са потенцијалним симптомима вируса.

На снази су препоруке Кризног штаба Републике Србије за ношење заштитних маски, не само у превозу, већ и у свим затвореним просторима.