Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на дан 14. април 2020. године регисторовано је 13 нових случајева вируса корона на територији града Бора.

До сада, укупан број оболелих особа на подручју града је 50, од којих је један излечен, док се у самоизолацији налази 315 особа.

На одељењу Опште болнице Бор тренутно се налази 15 пацијената који су тестирани на присуство вируса, а три пацијента код којих је вирус установљен, у складу са прописаним алгоритмима и препорукама епидемиолога, упућени су на даље лечење у Ниш.

У претходна три дана са територије града Бора тестирано је око 116 грађана, а јавност ће о резултатима тестирања бити обавештена по приспећу истих.

Нажалост, мимо свих активности које спроводимо, на територији града је почела локална трансмисија вируса, односно вирус се шири у цикличним круговима. Није време да будемо храбри, време је да будемо паметни јер једино чувањем себе можете да заштитите своје најближе.“, рекао је на данашњој конференцији за медије градоначелник Бора Александар Миликић.

Град Бор апелује на грађане да буду одговорни и стриктно се придржавају препорука надлежних институција и мера које је прописала локална самоуправа. Неопходно је избегавање директног контакта, као и да грађани буду заштићени маскама и рукавицама и да спроводе прописане мере дезинфекције.