Градоначелник Бора Александар Миликић рекао је на данашњој конференцији за медије да је излечен први пацијент са територије града Бора код кога је установљен вирус корона.

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, на данашњи дан, 12. април, на територији града Бора потврђена су два нова случаја вируса корона.

У Бору је до данас регистровано 37 случајева инфекције вирусом корона од којих је један излечен, док је 440 особа у самоизолацији.

На одељењу Опште болнице Бор тренутно се налази 14 пацијената који су тестирани на присуство вируса, а сви пацијенти код којих је вирус установљен, у складу са прописаним алгоритмима и препорукама епидемиолога, упућени су на даље лечење.

У претходна три дана са територије града Бора тестирано је око 60 грађана, међу којима и седморо деце, а јавност ће о резултатима тестирања бити обавештена по приспећу истих.

Град Бор апелује на све грађане да схвате озбиљност ситуације и да се строго придржавају свих мера које је прописала Влада РС и градски Штаб за ванредне ситуације.